ZOË_PRAKTIJK-3.jpg
ZOË_PRAKTIJK-1.jpg
ZOË_PRAKTIJK_6-2.jpg
ZOË_PRAKTIJK-2.jpg
ZOË_PRAKTIJK-7.jpg
ZOË_PRAKTIJK-11.jpg
ZOË_PRAKTIJK-3.jpg

Hulpverlening voor vrouwen


omdat zij nou net even anders in elkaar zitten dan mannen

Explore

SCROLL DOWN

Hulpverlening voor vrouwen


omdat zij nou net even anders in elkaar zitten dan mannen

Explore

Welkom!

Update: Zoë Praktijk gaat stoppen per 1 juli 2019. Je kunt de komende maanden nog losse gesprekken afnemen of een GBGGZ traject middel (6-7 gesprekken) of kort (3-4 gesprekken) aangaan als je verzekerd bent bij Achmea (Zilveren Kruis, FBTO, Prolife, etc). Kantoortijden zijn komende maanden beperkt tot de dinsdagmiddag en vrijdagmiddag tussen 13 en 17 uur in Heerhugowaard, in Zaandam om de week op donderdag. Voor vragen, neem gerust contact op: info@zoepraktijk.nl.

Als je vrouw bent en psychologische hulp zoekt omdat je vastloopt in bepaalde opzichten of situaties, dan ben je hier aan het goede adres. Bij ons krijg je professionele hulp, maar in een sfeervolle setting in plaats van een zakelijk uitziende ruimte. Hier krijg je eerst een lekkere cappuccino, latte macchiato of kop thee voordat we gaan zitten en kijken wat we voor jou kunnen betekenen. We willen dat je hier op je gemak bent en het echt voelt als een uurtje voor jezelf, ongeacht de reden dat je komt.

Waarom speciaal voor vrouwen?
Uit recent onderzoek van Women Inc. (Kennisagenda Gender en Gezondheid, 2015) blijkt dat bij een standaard behandeling, deze vaak minder effectief is bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen verschillen niet alleen lichamelijk van mannen, maar ook mentaal en emotioneel. Niet voor niets zijn ook de meest voorkomende psychische problemen bij mannen en vrouwen verschillend. Bij vrouwen komen depressies en angsten veel meer voor, terwijl bij mannen een middelenstoornis (drugs en/of alcohol) op één staat qua meest voorkomende psychische stoornis (bron: Trimbos). Zoë Praktijk wil vrouwen helpen om de best mogelijke versie van zichzelf te worden  op een manier die het beste bij hen past.

 
Update: Zoë Praktijk gaat stoppen per 1 juli 2019

Openingstijden: di en vr middag in HHW, do in Zaandam

Therapy also available in English
 
ZOË_PRAKTIJK-1.jpg

Visie


Hulpverlening op maat vanuit
een christelijk oogpunt

Visie


Hulpverlening op maat vanuit
een christelijk oogpunt

Visie

De visie van Zoë Praktijk is professionele psychologische hulpverlening op maat te bieden aan vrouwen vanuit een christelijk oogpunt, op een sfeervolle plek waar zij zich op hun gemak voelen. Hulp wordt niet volgens een standaard protocol gegeven, maar speciaal gericht op wie de vrouw is en waar zij behoefte aan heeft.

Hoezo christelijk?
In veel therapieën wordt gesproken over de kracht uit jezelf halen of bij een hogere/externe macht vandaan. Ons uitgangspunt is dat wij zelf een heel eind kunnen komen, maar dat God uiteindelijk nog veel meer kan doen en met langduriger resultaat. Wij gebruiken reguliere therapieën, maar sluiten onze gesprekken af met een kort gebed en qua levensvragen gaan wij er van uit dat ieder mens uniek is gemaakt en met een bedoeling op deze wereld is, en er altijd hoop is voor de toekomst, ongeacht je omstandigheden, persoonlijkheid of achtergrond.

ZOË_PRAKTIJK_6-2.jpg

Voor wie?


hulpverlening op meeRdere gebieden

Voor wie?


hulpverlening op meeRdere gebieden

Voor wie

Zoë Praktijk biedt o.a. hulp aan vrouwen in de volgende gebieden: 

 1. Depressie, ook Postnataal
 2. Eetproblematiek 
 3. Rouwverwerking
 4. Burn-Out, Overspannenheid
 5. Angst 
 6. Identiteits-en zelfbeeld problematiek

Ook als je niet weet wat er is, maar niet lekker in je vel zit en dingen voor jezelf op een rijtje wilt zetten, kan je bij Zoë Praktijk terecht.  Als je een hulpvraag hebt die hierboven niet vermeld staat, neem dan evengoed gerust contact op. We zullen dan bekijken of we je alsnog kunnen helpen, of je kunnen doorverwijzen naar een hulpverlener die gespecialiseerd is in jouw hulpvraag.

ZOË_PRAKTIJK-2.jpg

Even voorstellen


Reina cappelli, psychologe van zoë praktijk

Even voorstellen


Reina cappelli, psychologe van zoë praktijk

reina.jpg

reina cappelli

Reina Cappelli is psychologe en heeft zowel een universitaire opleiding Klinische Psychologie (BSc, MSc) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, als een HBO opleiding Pastorale Counseling (BA) aan Northpoint Bible College in de Verenigde Staten afgerond.

Bij haar werk als psycholoog kijkt zij niet alleen naar problematische situaties of zwakke plekken, maar vooral ook naar de sterke kanten van een persoon en mogelijkheden in een situatie. Behalve dat klachten zullen verminderen, zorgt een positieve benadering ook voor ruimte bij de cliënt om zichzelf op een nieuwe manier te leren bekijken en verder te ontwikkelen. Bij alle behandelingen staat het christelijk geloof centraal en is er ruimte voor geloofsvragen. Qua soorten behandeling hanteert en combineert zij onder andere cognitieve gedragstherapie, krachtgerichte therapie en oplossingsgerichte therapie.

Reina is getrouwd, heeft drie kinderen en woont, kerkt en werkt in de Kop van Noord-Holland. Zij is onder andere lid van het NIP, het Nederlands Instituut voor Psychologen en de CVPPP, Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten.

ZOË_PRAKTIJK-7.jpg

Werkwijze & Kosten


we beginnen altijd met een intake

Werkwijze & Kosten


we beginnen altijd met een intake

Werkwijze

Na aanmelding of via het contactformulier van de website, zal binnen twee werkdagen contact opgenomen worden om een afspraak te maken voor een intake in de praktijk. In dit gesprek zal er onder andere samen een plan van aanpak voorgesteld worden aan de hand van jouw hulpvraag, waarna je na afloop kan beslissen om met dit plan door te gaan of niet. Het kan zijn dat je aan één of twee gesprekken genoeg zult hebben of dat je een langer traject in zal gaan, er zijn vele mogelijkheden. Dit gebeurt altijd in overleg, waarbij jouw eigen wensen voorop staan.

Kosten

Zoë Praktijk hanteert vanaf 1 januari 2019 een uurtarief van € 70 per uur (incl. btw). Dit is lager dan de gangbare uurtarieven voor psychologische hulpverlening, die momenteel tussen de € 85,00 en € 100,00 per uur liggen. Wij houden onze tarieven laag, omdat wij willen dat goede hulpverlening voor veel mensen toegankelijk is, zeker nu vandaag de dag steeds minder door de verzekeraar vergoed wordt. 

 • Vergoeding van behandeling bij Zoë Praktijk kan op twee manieren: 1. U betaalt na afloop van elk gesprek zelf de kosten daarvoor. U hoeft niet een bepaald aantal gesprekken af te nemen en uw verzekering blijft buiten beschouwing. 2. U wilt de vergoeding via de basisverzekering laten verlopen. Dit is per 1 januari 2018 een optie door onze samenwerking met Praktijk Ezra (www.praktijkezra.nl). Een verwijsbrief van uw huisarts is dan nodig, die u met u meeneemt naar de intake. In de brief moet geadresseerd zijn aan Praktijk Ezra en er moet in vermeld staan dat u verwezen wordt naar de Generale BasisGGZ. Tijdens de intake bekijken wij hoeveel gesprekken ongeveer nodig zijn. Op basis daarvan neemt u een pakket af: kort (3-4 gesprekken), middel (6-7 gesprekken), intensief (10-11 gesprekken) of chronisch (11-12 gesprekken). Na afloop declareren wij het totale bedrag van het pakket rechtstreeks bij uw verzekeraar. U betaalt aan ons in principe niets, alleen uw eigen risico van dit jaar wordt dan in rekening gebracht door uw verzekeraar. Voor meer informatie kijk op https://praktijkezra.nl/?page_id=15 of mail met info@zoepraktijk.nl.

 • Als je burn-out of andere werk gerelateerde klachten hebt, kan je eventueel met je werkgever overleggen of zij bij kunnen dragen in de vergoeding voor de behandeling. Het is voor hen vele malen goedkoper dit te doen dan een werknemer in de ziektewet te hebben.

 • Een intakegesprek duurt 45-60 minuten en kost € 40 (incl btw), over te maken na afloop of contant mee te nemen.

 • Elk volgend gesprek duurt 45-50 minuten en vindt eens in de 7 of 14 dagen plaats, dit wordt in overleg met de cliënt besproken.

 • Afspraken dienen uiterlijk één dag eerder afgezegd te worden per email, sms of WhatsApp, zodat andere mensen nog de mogelijkheid hebben om in jouw plaats te komen. Voor gemiste afspraken zonder afbericht wordt 50% van de kosten van een gesprek in rekening gebracht.

 • Betaling dient contant te geschieden of binnen 14 dagen overgemaakt te worden, en altijd voordat het volgende gesprek plaatsvindt.

 • Een volgende afspraak kan niet plaatsvinden tenzij de vorige afspraak is betaald.

 • Als je via de kerk verwezen wordt voor hulp, vraag dan ook in je kerk of er de mogelijkheid is dat deze bijdraagt in de kosten, indien je deze zelf moeilijk kunt betalen.

ZOË_PRAKTIJK-11.jpg

Contact


Neem contact op om een afspraak te maken

Contact


Neem contact op om een afspraak te maken

Maak een afspraak

Je kunt via het contactformulier contact opnemen of rechtstreeks emailen met info@zoepraktijk.nl. Deze wordt dan zo spoedig mogelijk beantwoord.

Voor- en achternaam

Informatie

Zoë Praktijk is gevestigd in het Life Center, een maatschappelijk initiatief van Stichting Teen Challenge Nederland, waarbij vanuit christelijk oogpunt tegemoet gekomen wordt aan verscheidene hulpvragen in de omgeving zoals psychologische hulp, coaching en trainingen.

Bezoekadres
Life Center
Dreef 12
1701 GP Heerhugowaard

Openingstijden
Zoë Praktijk is elke dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.00-17.00u geopend voor gesprekken in Heerhugowaard, en om de week op donderdag van 10.00 tot 17.00u in Zaandam. Op andere werkdagen is Zoë Praktijk altijd bereikbaar via de mail.

 

KVK-nummer
63625695